Ο Δρόμος του Πατέρα

 

Αυτός είναι ο Δρόμος της συνειδητοποίησης του Εαυτού, ως αγνή Συνειδητότητα / Επίγνωση, η οποία είναι Παρουσία και Ειρήνη πέρα από κάθε κατανόηση. Το μονοπάτι κατά το οποίο ο Εαυτός λάμπει, κάνοντας την εμφάνιση του ως οι πάντες και τα πάντα. Εδώ είναι που η Συνειδητότητα συναντά το μυαλό, το σώμα και την πλάση.

-Δεν μπορεί να γίνει γνωστός, παρά μόνο αν είσαι Αυτός.
-Δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι γι’ Αυτόν, εκτός αν μιλάς ως Αυτός.
-Δεν μπορεί να κατονομαστεί, διότι δεν έχει όνομα.
-Δεν μπορεί να ιδωθεί, διότι είναι Αυτός που βλέπει.
-Δεν μπορεί να επικληθεί, διότι είναι Αυτός που μιλά.
-Δεν μπορεί να πεθάνει, αφού δε γεννήθηκε ποτέ.

Η διαδικασία αυτή, μπορεί να ξεκινήσεις ως καθαρός Διαλογισμός, κάτι που ονομάζεται και Θεωρία (Μαρτυρία/Παρατήρηση). Καθώς κανείς προοδεύει, η αίσθηση που έχει για τον εαυτό του, δίνει τη θέση της σε αυτόν τον Μάρτυρα/Παρατηρητή και καθώς προοδεύει ακόμη περισσότερο, αυτός ο Μάρτυρας καταβροχθίζει τα πάντα και εμφανίζεται ως οι πάντες και τα πάντα και ως ο Εαυτός του. Εδώ είναι που το πάν και το τίποτα υπερβαίνονται και μόνον Αυτός υπάρχει.

Στις Πνευματικές Παραδόσεις:
-Αυτός είναι ο Πατήρ των ευαγγελίων.
-Αυτός είναι ο Αλάχ στο Κοράνι.
-Αυτός είναι ο Σίβα των γιόγκι.
-Αυτός είναι ο Μπράχμαν της Βεντάντα.
-Αυτός είναι η Σούνια, των Σιβαϊτών.
-Αυτός είναι η Σουνιάτα, το Μέγα Κενό, του Βουδισμού.
-Αυτός είναι αυτό, το οποίο υποδεικνύει το Ζεν.

Στο προσωπικό μου ταξίδι, βρήκα Ποιος Είμαι. Συνειδητοποίησα τον Εαυτό και από τότε, καθώς ο χρόνος πέρασε και η ζωή συνεχίστηκε, η Συνειδητοποίηση αυτή βάθυνε, εμπερικλείοντας το μυαλό μου, τα συναισθήματα μου, τους άλλους και τον κόσμο, μέχρι που έμεινε μόνο η Συνειδητοποίηση. Η Συνειδητοποίηση του Εαυτού, μπορεί να γίνει σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Το να ζει κανείς, εκφράζοντας όλο και πιο ξεκάθαρα αυτή τη συνειδητοποίηση, παίρνει μια ζωή. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι που να αξίζει περισσότερο από αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά το να βοηθάω άλλους στο να το συνειδητοποιήσουν.

Η Μύηση στο Δρόμο του Πατέρα, λαμβάνει χώρα ατομικά ή ομαδικά, από κοντά ή και από απόσταση. Αυτό περιλαμβάνει τη συνειδητοποίηση της Αληθούς μας Φύσης, ως Συνειδητότητα, ανεπηρέαστη από ο,τιδήποτε εμφανίζεται. Ο τρόπος που γίνεται αυτό είναι με τον Άκαριαίο Φωτισμό (Sudden Illumination) και τον Άμεσο Δρόμο των υποδείξεων. Αυτό είναι ένα ταξίδι στην άμεση εμπειρία, της Ησυχίας και της Ειρήνης του Εαυτού, καθώς το Φως της Επίγνωσης διαλύει την άγνοια, μέσω της ανώτερης διάκρισης, και λάμπει, φωτίζοντας την ίδια του τη ύπαρξη, όπως έκανε πάντοτε.

 

Pin It on Pinterest